Wednesday, December 22, 2010

Sedih...T.T

Salam...

Pernah x korang merasa sedih, terlalu sedih sehingga korang xboleh tidur?

Pernah x korang rase hapless, terlampau hapless sampai rase korangla yang paling malang?

Pernah x korang feel negatif teramat, sampai kucing lalu depan pun rase nak baling?

...dan pernah x, bila itu semua melanda, korang dapati, korang bersendirian...

Tiada telinga yang boleh mendengar...

Tiada bahu untuk tumpang nanges...

Takde teman untuk berkongsi...

Seolah-olah hilang dalam lautan gurun pasir yang panas, tanpa air @ arah untuk cari jalan pulang...

Terbangun sendiri tengah malam...hanya untuk menyusahkan diri lelap kembali...

Termenung jauh dan panjang dalam pemikiran sendiri...

Diam, geming...tatkala yang lain tawa berderai...

Aku...selalu... 

2 comments:

ayydan said...

Assalammualaikum...

Been there & done that..

Pernah rasa, dah banyak kali rasa, sampai satu ketika dah lali.

Bro,
Kita tak pernah bersendirian..
apatah lagik, kita sentiasa ada bahu untuk kita tumpang nanges. dan semua itu kita ada tempat untuk berkongsi keluh kesah. Tau siapa untuk kita pergi tatkala kita dirundung perasaan itu? Jawapan dia ALLAH. Dia sentiasa ada untuk kita. No matter where, no matter how and no matter what..

Seek for HIS Guidance.
Terbangun tengah malam itu adalah waktu paling sesuai untuk kita mengadu pada DIA... =)

Chill bro chill....the world is not end yet.

Believe me, hati akan sentiasa tenang bila kita hampir pada DIA..

p/s: jangan sedih-sedih la k...idup ini terlalu singkat untuk kita bersedih hati. take things easily. Kadang-kadang bila kita terlalu banyak sangat fikir, kita akan end up dengan helpless & hopeless...Untuk hepi tiada orang boleh bagi kita hepi melainkan diri kita sendiri.

take care.

.RSAL.

Syahizwa's said...

pernah...!! selalu kottt..