Wednesday, November 03, 2010

Waiting For The End

Salam...

One of my favourite bands, Linkin Park dah keluar dengan album baru berjudul A Thousand Suns...

A Thousand Suns

Dari zaman Hybrid Theory lagi aku dah follow band ni. Not only songs' lyrics band ni bersih dari carut-carutan (setakat ni), lagunya pun boleh faham la compared to other rock bands. Well, actually dorang ni not exactly rock band sangat. They sound more like alternative-punk - meets - rock. Camtu la lebey kurang coz' aku xberapa arif ttg. genre muzik.

Aku sekarang bukan jenis yang rajin beli kaset dah. Kalau dulu, ada je album baru, beli. Kadang² album repackaged, special edition pun beli padahal lagu² sama je. So, untuk album terbaru ni aku xbeli kot. Cume aku dah dengar la the first two singles dari radio: The Catalyst & Waiting For The End.  (klik jgn xklik)

I like the second one very much. Try la tengok vc die. Kinda cool. Cam ada bunyi² reggae-ish sket. Ala, Mike Shinoda malu² nak nyanyi. Try la sekali. Bikin Chester terbakar sikit.

Mike Shinoda ni ada band lain. Kire side project la bila LP xde album baru. Namanya Fort Minor. I bought the album back in 2005 kalau xsilap and it sounded not very much different la dengan LP. So, probably Shinoda's influence dalam LP is very much in there. 

Just wanna share. Enjoy the song!

 Later...~

3 comments:

ayydan said...

hahhahaa...one of my fav band for a few years back...tp dlm ramai2 ahli LP, mike shinoda tetap menjadi pojaan dari dulu... erkk.. sekarang dah tak folo dah LP..

masa first album dlu, tangkap chentan dengan lagu in the end. lepas tuh donlod semua video clip yg available kt tenet. fuh!

tp cam biase, bila diorg dah mainstream, dah dikenali ramai org, terus minat tuh jadik pudar automatically.

Same goes to yuna. i admired her bile die tak femes dlu. lagu pun takat kuar kt tenet jer. undergrounders jer tau. tapi tu la. nak wat cane. dia nak jadik pemes gak kot.? hehehe

anyway, yes. i must admit lagu2 LP mmg bersih dari carut mencarut. that's the good part of LP...

::aLoNGarCia:: said...

anti-mainstream npak?!klu dorg xmasuk mainstream,i'll never know them at all.

indie scene ni to me saviour to malaysian music industry la selepas kebanjiran muzik2 indon satu ketika dulu.at least skrg kite ade hujan, MUH,yuna,aizat yg boleh anchor the music scene.u know,talents yg make their own music and flourish.

i dun hev problem if they do mainstream.cume they hev to stay true to their 'sound' tanpa dipengaruhi so-called kehendak market (yg sebenarnya lebih kpd kehendak record label yg suke buat duit cepat dan guna idea selamat dan basi)

huh,sgt berinfomatif!

ayydan said...

yeah. true. mereka adalah penyelamat kepada industri muzik tanah air yg telah dilambakkan dengan lagu2 indon sepanjang waktu.

but what to do, muzik indon lebih mudah diterima ramai dan tak mellow mengarut seperti kebanyakkan lagu2 di tanah air kita.

yuna punya lagu cam dah lari tuned dari lagu2 die mase underground dulu, so that's it. i dah tak minat.

but to aizat, FT, MUH, and a few others boleh dibanggakan la. for at least ada gak yang talented untuk menghasilkan karya2 yang bagus. A ha. not to forget butterfingers. my all time favourite band. ahaha.

tp depends la pada peminat untuk menilai. i menilai dari kaca mata i dan dari pendengaran i. tu jer. bukan anti mainstream. tp kebanyakkan yang bile dah kuar mainstream, dorang macam dah lari dari asal. so, kinda disappointed. =)