Thursday, November 11, 2010

Bday Mak!

Salam...

Rasa macam setahun x post anything...tanda rindu @ tanda jemu???=p~

Tapi xpe...buat insan² merindui penulisanku (more to penaipan kot), i am here to serve!=p~

Saja pilih tarikh ini untuk mark satu tarikh yang sentiasa diingati...hari ulangtahun kelahiran mak saya...(bagi wane baby blue la coz' nampak sket kelembutan kasih sayang seorang ibu...gitu?!)

"Happy birthday mak. Semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan dan diberkati usia, dilimpahi kurnia hidayah serta taufikNya...di kelilingi anak² yang soleh dan solehah (insha Allah) dan keluarga yang selamanya menyayangi..."

Selalunya kami akan celebrate secara kecil-kecilan di rumah. Tapi memandangkan tahun ni jatuh di tengah minggu, maka mungkin ditangguhkan ke hari raya haji nanti when everybody's home. Cuma kurangla korum this year as kakak jauh di tanah orang. Xpelah, nak buat macam mana. The only constant is change. Change is the only constant. Change alone is unchanging. Go ponder.

.   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .

Sebut pasal perubahan, ade sedikit modification pada wishlist terdahulu (refer this). Ingatkan by year end, dapatla dipenuhi kesemuanya tapi memandangkan ade keperluan lain yang lebih mendesak maka terpaksa la extend period of realisation.

Ni la mende yang mendesak sangat tu:-

A suit
 Alkisahnya this coming December ade Grand Dinner organised by brothers-in-arms Starian 40 sempena 10 years anniversary leaving school dan dipendekkan cerita, dress code: formal evening suit. Pokcik tak pandei makai kemaih2 gini. Selalunye pokcik pakei kain pelikat jek!

Tapi xpelah, since the need has arose now, baik la buat satu. Who knows i might wear it too di hari bahagia?! So, dalam minggu ni, sambil² siapkan kerja di ofis, jenuh (puas) jugala aku dok google serba sedikit pasal suit ni. At least now i know terms macam single breasted, 3 button suit, herringbone, cashmere et cetera. Kalau dulu, ada aku kisah?!

So, probably hujung minggu terdekat ni adalah misi untuk cari tailor mana yang bagus, yang most affordable dan if things go right, tempah sekali la.Wish me luck! 

Later...~

p/s: masih fenin' mencari hadiah bday  untuk bonda.any ideas,guys? 
   

7 comments:

ayydan said...

hehe..

make sure your lounge suit or formal evening suit berwarna gelap yer... coz normally untuk menghadiri majlis ptg dan malam suitnye adalah berkaler gelap...

elak juga pakai baju kemeja bercorak-corak dan warna yg berbagai.. seluar tu kalo boleh buat straight cut jgn bell bottom..

n paling penting seluar n coat tu kaler yg senada...

a ha. satu lg sblm terlupa, KOLAR (i dunno how to spell it) kemeja biar lebih seinci dari coat yg anda pakai, dan lengan baju biar panjang skit so that seinci lengan tu keluar dari lengan coat....(*eh..phm tak agak2?*)

haa..tu saje la nak menyampuk..saje bgi tips utk pakai suit camni..
enjoy ur dinner then =)

ayydan said...

oh satuu lgik...stokin utk kasut, make sure kaler hitam...hihiihi~

fuh..kompem smart la bro!~

::aLoNGarCia:: said...

tu dia pakar protokol bagi tips! thanks~akan dimanfaatkan.

pasni boleh bagi dining table punya protokol pulak kot?!

ayydan said...

hahhaaa..

dining protocol tak master sgt :P
boleh la skit2..kekeke~

Sue said...

bout the suit, i've no idea..

but for mum's bday, satu jambak bunga lily atau rose, a bday card, a table for two maybe, or bg pakej peranginan. wahhhhh! :)

::aLoNGarCia:: said...

ayydan,
my protocol: janji makanan masuk mulut + kenyang!

sue,
xpe.bereh doh belake.hehe.

ayydan said...

Hahahha..
That's gud..same mcm protocol saye..keskeskes