Monday, October 25, 2010

Bila Luka Rasa Biasa


B.I.L.A.
aku ini lelaki
yang sering teruji
bila melihat si dia yang menarik hati
tenggelam dengan keayuan
ikutkan diri ingin memiliki
tapi dihalang dek diri yang belum terbukti
ape lagi...usha², main mata, pastu tarik diri...

L.U.K.A.
kadang² hati bulat
cuba juga walau poket tenat
ingin tahu kalau boleh beli cinta
rupa²nya tak ke mana
mereka xnampak kesungguhan
walau plan aku dah cukup mampan
maybe sebab aku xcukup tampan
apa boleh buat
kadang² terlewat, menyatakan niat
dorang bla...
aku terluka...


R.A.S.A.
satu tahap aku dah jemu
ikut suka hati kaulah,labu
mungkin ini suratan
waktu dalam pencarian
supaya dah dapat nanti berbaloi
boleh gi taman tengok ikan kaloi (motif?)
yelah, siapa je yang tahu
perancangan Tuhan yang satu
mungkin DIA nak ajar aku sesuatu
supaya appreciate benda depan mata
macam keluarga, @ sedara mara
sebelum kutumpu pada si dia
yang mampu buat jiwa gelora
setiap masa...


B.I.A.S.A.
tapi, serious tak tipu
BILA LUKA RASA BIASA
lama mana menunggumu
aku akan kekal setia
asalkan orangnya tepat
dan suka makan ikan sepat (motif II?)
i don't want to remain solo
so, please la jangan buat dunno
if u feel the same please show me some signs
coz' i definitely can't read ur mind
lafazkanlah sesuatu
yang bisa buat dalam hati ada taman
sebab bila duduk bersendirian
ku selalu harap ada kamu
untuk berkongsi susah senangku
nak sangat bertemu
tapi awak belum mahu
takpelah,asalkan rasa tu xsurut
sebab bukan hari²
benda macam ni keluar dari mulut
hanya bila awak hilang dari pandangan je...kot?!~


-all rights reserved-

Later...~



4 comments:

Syahizwa's said...

vah3..karang sendiri ke? impressive assif! bravo! (^_^)

::aLoNGarCia:: said...

trimas...=)~

Sue said...

bila luka rasa biasa
jadi,
buatkan gembira rasa luar biasa :)

::aLoNGarCia:: said...

sue,
could be...hehe~