Monday, October 18, 2010

Anfield camp in turmoil...but i still believe~


Salam....

Sayu sikit nak masuk topik ni. Tapi aku x boleh live life in denial, so dengan perasaan yang berat aku cuba kupas la apa yang dah berlaku di Red half of merseyside~~~

Another defeat in the league, and to make it worse, against the bitter rivals in form of Everton left the mighty Reds (not so mighty now) down to second last in the standing. Sedey~

Berita gembira yang ada sekarang hanyalah: 2 makhluk Uncle Sam tu dah takde, dan ironinya digantikan pula oleh 2 makhluk Uncle Sam yang lain??!! What happen to 'Thanks But No Yanks' ??? Yes, they should be given ample time and space to prove themselves that they are absolutely different from Gillet Jr. and Hicks but no one could tell at this point of time.

Sangat sedey la weii melihatkan team ni macam clueless bertarung di padang, sekali tengok macam nak menang, tapi dua kali tengok memang sengaja nak kalah. I know, team² lain sekarang actually are taking advantage on this uncertainties and issues surrounding the club, dan bila morale dah down, main macam mana pun, mesti susah nak menang.

The saddest thing to see is, even the Captain Marvel (Sir Stevie G)  x boleh nak inspire the team anymore (mungkin kena beli proton inspira). Now that he has to sacrifice his role as supporting striker to Torres with arrival of Joe Cole, the goals from him is hard to come by. Actually, aku kesian kat dia.I know, he would die for that elusive premier league title but i don't know whether he will ever achieve that during his time at Liverpool. Now that he's already hitting the 30ish years of life, time definitely not on his side.

Dejected Gerrard


Another question to ask, adakah Roy Hodgson adalah manager yang mampu to lift the spirit of the squad selepas the worst start in decades ni? Apalagi yang dia boleh buat to work on something and change the situation? I definitely don't question his capability to manage a team as what he did to Fulham was magnificent, but to repair a sinking ship needs  some intervention of miracles! (ewahh sesedap rase aku bermain dgn kata²). Real Roy Hodgson, please stand up...

Also dejected Roy Hodgson
 Whether they want to accept or not, LFC is now truly in crisis and deeply in trouble. Who'll be the saviour? Who'll be held responsible for this catastrophe? Some say Kenny Dalglish , once a pivotal figure during LFC's golden years, is the answer to this mess, but could he turn things around after a period of hiatus? 

Not so dejected Kenny =D~
 Aih, dah terlebih speaking pulak ni. Rasenya LFC kena back to basic. Susun balik team. Kalau dorang kena main negatif sikit sekarang, be it. Defend all the way, pastu look for opportunity to gain on counter attack. Main long ball.Tapi tula masalahnya sekarang, LFC kurang good, long ball passer. Harap Lucas Leiva, short pass pun kantoi huhuh.

Dorang perlukan another out and out striker. Torres tengah down sangat sekarang. I don't think he'll be performing to his best for the time being. Entah² tengah sangap fikir kelab mana nak pergi lepas ni...Ntah la labu~ Teringat-ingat masa dia tengah sangat² on form dulu. Partnership dengan Gerrard masa tu memang sangat delicious la.Aduss...

Backliners sangat poros sekarang. Nampaknya Roy kena beli sorang reliable centreback as Carra dah x boleh nak catch up dengan stronger strikers. His time is up. Mungkin dah tiba masa untuk gantung boot and pergi amik coaching badge je (memandai je...sorry Mr.23). Cadangan aku, Hincik Brede Hangeland. Has great aerial ability and physical strength with elegant technique, passing ability and pace. Lagipun Roy kenal sangat dengan mamat ni. So, sebelum team lain sambar, cepat² bid.

Mr.H,u look nice in Red!
  
Banyak yang perlu dilakukan. Tapi aku percaya, they can bounce back from this hardship. Apa dorang perlukan ialah sedikit (silap....banyak) self-confidence, unity, teamwork and a lil' bit help from the lady luck. Sementara itu, hincik owners (NESV) yang baru, sila la tengok² apa² yang patut dan buat significant investment to the club. Don't ask how much profit the club can give you, but ask yourselves, how to bring this club outta this shambles and to its greatest height.

Sekian la sedikit analisa aku yang tak seberapa. Walaupun mungkin banyak cacat celanya, fakta yang tak tepat @ kurang memahami situasi sebenar, segala pendapat itu aku curahkan adalah untuk pembaikan kelab kesayangan ini. Di sini legasi tercipta, menginspirasi jutaan yang lain, untuk melonjak ke puncak gemilang tersendiri!

Fly high liver bird...YNFA!


 

3 comments:

cherie said...

sedeynye bace entry nih. esp bab gerrard n cara.. the loyal duo.
xpelah hopefully taun dpn x masuk league 2

Syahizwa's said...

i pon sedey..tak sangke u sesedey ini..isk isk :(

::aLoNGarCia:: said...

cherie: yeah.but the loyal duo definitely not in their prime anymore.nak buat mcm mane.relegated to championship league would be unthinkable.ade blog?

syahizwa: xla sedey sgt wani.tp pride sedikit tercalar...hehe~