Tuesday, April 12, 2011

Cerita Shera Aiyob

Assalamualaikum...

Walaupun dah lama meninggalkan zaman URTV, Media Hiburan & Mangga (=p) tapi kadang2 ada la jugak ter'update' pasal selebriti2 Malaysia ni bila tertengok @ terbaca di mana2. Yelah, bukan apa. Aku terbaca di suatu masa, "small minds talk about people, great minds talk about ideas..." so, konon2 nak juga rasa hebat. Entahlah.

In the end, i do what i think fit with the situation...and ultimately...what i like!

Jadi, siapa Shera Aiyob ni? Nur Syahirah @ Shera ni sebenarnya one of many tv3 presenters. Kalau korang selalu tengok Wanita Hari Ini atau simply tengok tv3, mesti pernah nampak dia ni. Selain Nurul Syuhada Nurul Ain, Irin Putri, Hazlin Hussain & Wardina Saffiyah, Shera Aiyob ni antara pretty faces yang digaji oleh Media Prima.

C.O.M.E.L......comel!
OK, bagi lagi satu ye.....

Ololow....comel vol.2.0!

Sebab comel sangat boleh la agaknya propose kat mak untuk bakal menantu seterusnya?! Unfortunately, sabtu lepas dah terbaca kat satu akhbar hari2 ni yang dia dah nak bertunang dengan somebody pun. (huhu....melepas!) Before this, dia digosipkan dengan mamat 'Asmara' tu (Shahz Jaszle) tapi nampaknya orang lain yang telah memenangi hatinya...

Dia.....
Saudara Zahiril Adzim
Kalau korang pernah tengok Kami: The Series kat 8tv satu masa dulu @ Sinetron Merah Putih kat tv3, korang kenal la mamat ni. Relatively unknown kalau compare dengan Remy Ishak @ Farid Kamil sebab dia ni bermula dari teater dan banyak buat independent film projects. Tapi terkini, dia berlakon dalam filem seram terbaru Ahmad Idham, SENJAKALA, di samping Liyana Jasmay.

Aku 'terserempak' dengan blog dia (zahiriladzim.blogspot.com - check pautan di sebelah kiri blog aku) bebaru ni dan ada satu entri yang aku rasa 'sweet' sangat ditujukan kepada bakal tunangnya. Berbunyi begini....

Bersusun buku,
Bersusun DVD,
yang satu pun tak baca lagi,
yang satu pun tak tengok lagi.

Macam biasa.

Masa aku dicuri lagi demi mencuri hati, seorang puteri.
Buat pengubat hati juga pelengkap rusuk kiri.

Aku janji. 



(entri 28 Mac 2011, bertajuk 'dicuri untuk mencuri buat pelengkap rusuk kiri') 

Buat seorang aku, yang berfikiran seperti aku, didalami dan berperspektifkan seperti aku...itu adalah BRILLIANT!

Fahami dan dalami. (tibe2 mood nak berbahasa jugak macam Zahiril Adzim!)


All the best you guys. Semoga kekal ke jinjang pelamin....and beyond!


*gambar Shera Aiyob diambil dari FB official fan page
*gambar Zahiril Adzim diambil dari mforum.cari.com.my


p/s: ....pun tengah cari part of rusuk kiri yang hilang =)~

8 comments:

maulud said...

Ko nyer rusuk kiri bertukar ganti bro!
Huhuhu....
Anyway, hope u'll find the right rusuk kiri!
Percayalah dgn rahsia jodoh! ;) wink!

::aLoNGarCia:: said...

maulud,
mana ada.yg lama pun belum berganti.
yup,insha Allah.

efa fairuz said...

hehehe..

blog zahiril adzim tu best kan.. deep, kena selami makna dia.. kalau time2 stress, baca blog tu, boleh hilang stress sbb leka tengok bahasa tinggi.. orang art lah pulak kan.. :p

AlonGarcia said...

efa,
true.rasa cam inspired bace blog dia.

Syahizwa's said...

owh. zahiril adzim. dah lama suka die. since b4 die aktif drama melayu lagik. last time baca psl die, dah nak tunang! seb bek..kami sama! kalau tak, ai jeles dgn shera bukan saye itew! haha.

AlonGarcia said...

syahizwa,
owh yeke.kenal di mana?probably dia nak bertunang pun sebab frust dgn kamu...hehe~

Syahizwa's said...

hahaha..itu hanya mimpi hokeh!
b4 ni kan die bnyk berlakon jgk. watak2 yg xde dialog sgt. heheh. esp ghost. stylo gile ;p

AlonGarcia said...

owh,ingatkan kenal.die jadi character 'romeo' tu ke?