Sunday, April 03, 2011

The Recruitment

Assalamualaikum...

Dalam lingkungan big famili, aku merupakan supporter tunggal Liverpool FC. Aku pun tak tahu sebab apa yang lain macam siblings aku, cousins & bro-in law semua...yes, i mean semua: support Man Utd! (except for Pektam yang i found out recently support Spurs) So, every time matches melibatkan those two teams, i found myself alone in the sea of 'the other reds' supporters.

Tapi tidak lagi dengan kehadiran dia ini.....

Proud owner of The Reds outfit!


Adik aku yang paling kecik, fondly known as Ayad! Aku pun sebenarnya tak sedar bila masanya dia mula garnering interest pasal bola. Seingat aku, masa kecik2 dulu dia suka sangat dengan kereta. At one time, tak tahu la berapa banyak Hot Wheel models yang dia dah kumpul (sekarang dah tak tahu ke mana sebab dah sepah2). After some deep thought and recalling my distant memory, agaknya dia mula minat tentang bola ni bila aku dok beli game FIFA untuk PS2 dia.

Kalau dulu, macam2 game dia main. From Harry Porter to Grand Auto Theft. Tapi sekarang, FIFA @ Winning Eleven dia. Dari situ la agaknya sebab aku selalu cerita pasal Gerrard and Liverpool FC, dia macam terminat pulak nak tengok live matches kat tv.

Dan sekarang, tanya je mana2 player LFC (yang current la) semua dia kenal, sampai reserve players pun habis dia korek. Kalau online, memang tak sah la kalau tak check official LFC website, tengok transfer gossip. (for those yang tak tahu, this referring to speculation on which new players that could be bought by the club on the next transfer window - to strengthen the squad,that is)

Whenever LFC winning a match, dialah yang paling esctatic. I did remember, one match aku bawak dia tengok kat kedai mamak. Masa tu lawan Chelsea (one of LFC's biggest rivals), dia menjerit out of excitement bila LFC scored. Aku cakap dalam hati..."Aih, lawan tokey nampak budak ni"...=p

Dan begitulah juga bila LFC kalah, dia la yang akan frust sekali. That was the case semalam bila LFC kalah dengan West Brom (takley blah!).

His last birthday, (on December) aku bagi dia satu jersi Liverpool dengan nama Torres kat belakang. Of course, he was very excited about that and straight pakai gi bawak main bola. Sayangnya, tak lama lepas tu, (on February this year) Torres pindah Chelsea FC. He did tell me yang dia tak nak pakai dah jersi tu. (that's loyalty!) Tapi aku cakap, "Pakai jelah dulu . Nanti kalau ade duit, Along beli baru yang ada nama Gerrard" =p (white lies)

Baru2 ni dia initiate satu scrap book untuk LFC. Dia cari la gambar2 players dalam paper lama, gunting dan tampal, sebelah profil player yang dia google dan salin from internet. Last time aku check, projek tu 'on hold' sekarang.Hehe.

Agaknya buat masa ini ok lah asalkan dia siapkan homework sekolah, and give his studies the priority.

...and a fellow supporter recruited~ =)))

YNWA! 

5 comments:

cherie said...

seronok la ade geng mnjerit tgk bola:D
i remember making a scrap book on lady D mase die mati dulu. kn byk gmbar die kt paper n majalah time tu hehe

Syahizwa's said...

gile comel..! ;)

::aLoNGarCia:: said...

cherie,
tula.the satisfaction is different.yeah,mase tu mmg mcm fenomena.

syahizwa,
=)

efa fairuz said...

heh! atlast ade gak penyokong satu team.. sakan ah tgk bola pasnih.. :p

adik sy pun penyokong arsenal, die pun tak paham nape ramai sgt nak sokong Man U.. like, perluke semua sokong man u? huhuhu..

tp kalau bola malaysia, both adik ngan hasben sy sokong TRW la..kelantan.. bergema satu rumah kalau diorang bersorak.. kalau pegi stadium taktau cemana laa.. huhu

sy tukang tgk n tukang buat air cicah keropok je :p

::aLoNGarCia:: said...

efa,
tula.ada apa dgn MU?TRW ape?elok efa pun sign up jadi liverpool supporter gak.hehe~