Wednesday, March 02, 2011

Benda2 aku tak buat lagi

Assalamualaikum...

Lama rasanya dah tak memblog. Bukan apa. Lately macam tiada apa yang nak dikhabarkan. Nway, here I am again. 

ALERT: Bace tajuk di atas dalam konteks perkara yang aku dah tinggalkan, bukannya belum buat..hehe~

Baru-baru ni berkesempatan gi belek-belek diari lama (yes,i'm a pretty sentimental guy.i admit that~) Bukan apa, di kala kehidupan tidak berapa gembira, kita harapkan pada kenangan lalu yang gembira untuk cover kesedihan. Setelah belek-belek, senyum sorang2, gelak dan fikir2 ape jadi pada orang2 yang ada namanya dalam diari tu, I've come to a conclusion: banyak perkara-perkara yang dulu aku suka buat, sekarang tidak dah.

Firstly, of course aku tak rajin dah menulis diari. Dulu2 pun aku taklah sepenuhnya gunakan diari sebagai tempat luah perasaan. More as my planner and to record my accomplishment. So that bila aku target nak buat something,i'll make sure it does happen. Tapi mestilah ada jugak kadang2 aku catatkan jugak cerita2 yang made my day pada waktu2 itu.

Secondly, dulu aku cukup suka kot contact kawan2 esp. through the telephone. Dulu2, zaman aku belum pakai hp, selalunya telefon rumah la jadi mangsa. No wonder la kalau mak abah mengamuk kadang2 sebab bil melambung. Yang aku surprise betul, orang2 yang aku tak berapa rapat pun aku telefon. Ntahla, probably sebab naluri keremajaan yang suka bersosial agaknya masa tu. Thank God parents sekarang tak perlu risau pasal bil telefon. Dah ada facebook, twitter etc. (duhh~)

Di masa tak wujud lagi atau exposure belum banyak pasal download movies/songs from internet @ rumah aku belum subscribe Astro, aku cukup suke kot beli VCD & kaset. Maklumla, dulu belum ada dvd blue ray @ mp3. Budak2 dulu dubbing kaset je sampai ade kedai yang buat service tu. Yang aku peliknya, mane la aku dapat duit beli all those stuff (owh,lupe. duit parents...haha) Dan confirm la kot music and movie are really my stuff cuma don't overindulge la k.

Kenangan yang manis akan buat kita senyum dan gembira. Kenangan yang pahit akan buat kita belajar. Jadi, setiap satu ada kepentingan sendiri. Kenangan lalu adalah semalam, janganlah difikirkan terlalu dalam. Pusing ikut mana pun dah tak boleh ubah atau tukar. Please don't get yourself too obsess with Back To The Future thingy. If it possible then we will waste our time of life correcting mistakes and we will never learn from anything.

Jadi, apa yang aku suka buat sekarang?Bola sepak dan...cari gadis untuk buat calon isteri. Yes, yes....dan yes.Hehe~

p/s: last sunday was....huh.scary~

4 comments:

Cik A.i.d.a.n said...

wahwahwa,

ayat terakhir takleh blah...

tapi two words only from me, CHAIYOKKK ALONG!!

mhauahahahu~

cherie said...

aa yat akhir tu bes jugak:D hope u d meet her soon ( or have you?) :D

aah zaman dulu suke benar bli DVD. waktu wat a level dulu suke gak sewa dvd kt sksyen 18. hehe

Syahizwa's said...

ayat akhir tu sy sedia maklum ;p

but then ape yg jadik dgn last sunday??

::aLoNGarCia:: said...

aidan,
mmg xleh blah pun.xpe,poyo sekali sekala.thanks~

cherie,
xjumpe lagi.tlg tgk2kan.skrg ni zaman download je hehe~

syahizwa,
eh,dah maklum ek.bagoos.adela hei skit hehe~