Wednesday, December 08, 2010

Update!

Salam...

Menulis (menaip) blog ni macam orang perempuan mengidam. Timingnya pelik². Masa free, xndak tulis. Mase bizi giler...mencurah-curah idea. Samalah macam ibu mengandung yang mintak air tebu fresh pukul 2pagi...

btw, i have nothing against ibu mengandung yang mengidam, let alone to make it a topic of discussion...sebab belum ade kena mengena.

Tak terlambat rasenya nak ucapkan to y'all peeps Salam Maal Hijrah 1432H. Semoga tahun baru ni akan membawa kita ke arah yang lebih positif dan produktif. Selalunya tahun baru 'berfungsi' sebagai platform to start anew or to start over with a clean slate. Whether anything will be achieved at the end, itu terpulanglah pada tuan empunya badan. As for me, aku adela plan serba sedikit untuk tahun depan. Sama ada akan berlaku @ tidak, Tuhan lah yang menentukan.

So, last Monday as usual, my futsal session a.k.a my therapy went on as normal. Oleh kerana Selasa cuti Maal Hijrah, so i made it a point to go 'berserk' a bit. So, dek kerana itu i suffered some bruises and pains. Selalunya, bila baru² kena xrase sangat. Tunggu sampai bangun tido pagi esoknya, you'll know that u had pushed your body beyond its limit. Itulah yang terjadi. Jadi di pagi tahun baru, aku banyak habiskan masa berbaring-baring di depan tv doing nothing. Konon² dengan harapan sakit² tu boleh elok la.

Sepatutnya semalam berhajat untuk melawat seorang sepupu yang kini terlantar di hospital Ampang akibat pneumonia. Last weekend dah pergi dah and it was heartbreaking to see someone that you're close to terlantar macam tu. Aku 'kurang boleh' mende² macam ni. Dalam dada, sebak. Tapi kat mata xde apa². Aku doakan, dan mintak fellow readers pun doakan jugak supaya dia cepat sembuh dan kembali sihat seperti biasa. To know more about his true predicament you could go to his blog: Not The Primrose Path. I'm sure it'll worth your time and mind to read thru' his postings.

.     .     .     .     .     .     .     .     .     .     .     .      

3 days to go!

...and i'm talking about this... 
 

Aku personally memang menunggu saat ini sebab inilah antara very few chances to meet up with my 40's brothers. Diam xdiam dah kurang lebih 10 tahun we left school and this dinner will be perfect for old times' sake. Time to go down the memory lane,babeyh!

Berkenaan ini juga aku masih lagi menunggu untuk sut aku siap. Patutnya last Friday aku dah gi pick up. Tapi bila aku call, xsiap lagi...isk =(

Aku: Hello. Sy mau confirm whether my suit dah boley amik belum. My order No. ****.

Nyonya tailor: Haiya leng cai...mulum redi woo...lu kasi sikit masa lagi,muleh?Bila lu mau pakai?

Aku: La,xsiap lagi ke nyonya. Wa nak pakai minggu depan ni. Sabtu. Jangan cakap xboleh siap pulak. Wa cancel je nanti...

Nyonya tailor: Jangan itu macam la,leng cai...minggu lepan hali labu lu mai angkat la...muleh?

Aku: Haa...yelah²... 

Most of the dialog were overly exaggerated untuk menyedapkan cerita je...heheh. Tapi begitulah, kalau ikut schedule hari ni baru boleh gi pick up. Ntah macam mana la rupenya sut aku tu nanti. Namun aku harap yang baik² saje since I've invested quite a sum of money for it. So, munasabah & munasarawak la untuk expectation aku tu berpadanan dengan jumlah pelaburan.

That's all for now. Take care peeps! 

Later...

p/s: seriously thinking of becoming a student again next year. 
 

9 comments:

ayydan said...

hehhe..
selamat "bereunion"..

mahu smbung Acca kah?

::aLoNGarCia:: said...

ayydan,
yeah..mmg looking forward to it...

bukan ACCA.thinking of diverting away from accounting...huhu~

ayydan said...

errr..

i thought u r into ACCA =)

takpelah. apa2 pun ok.

Sesekali kene keluar untuk intai2 cerita dan pengalaman baru kan..

all the best to u fren~

Syahizwa's said...

exec secretarial course kannn..?? haha..anyway, sgt teringin melihat kamu dgn sut itu..! jgn lupa post gambar..haha..! =p

::aLoNGarCia:: said...

ayydan,
setelah menimbang tara,probably acca is not the best for me.

yg pnting,boleh sambung blaja.

syahizwa,
itu pun dlm pertimbangan.insha Allah, klu ade rezeki gambar sut akan muncul...tp tanpa tuannya!

ayydan said...

along,

i see.
i was into cima a year back then.
but finally felt that it wasn't me to take that course.

what ever it is, make a wise decision.

perhaps, the most precious ones involve a creative leap =)..

chaiyok!

annis said...

kelakar lah communication between u and the nyonya. HAHAHA!

ayydan said...

thanks for introducing the blog. really worth it.

::aLoNGarCia:: said...

ayydan,
wlcm...