Wednesday, October 13, 2010

Melangkah menerusi kehidupan

" Don't it always seem to go
That you don't know what you got till it's gone..."
- BYT; Counting Crows - 
Salam...

Last saturday, after everything was sorted out and finally the visa have been approved, my sister akhirnya selamat berangkat ke tanah orang, UK untuk menyertai suaminya di sana + sambung pengajiannya di peringkat sarjana.

Rasa macam surreal sangat coz i know for this time she'll be away for indefinite period dan tak tahu lagi lah bila akan bersua muka. Bandar L tu bukan seberang jalan, nak datang melawat senang². Walaupun sebelum ni bukannya tak pernah duduk jauh. We've been apart since aku masuk asrama. Tapi yelah, sekurang-kurangnya still in reachable distance. Bandar L,jauh.

She was my first friend as far as i could remember. Yelah, dulu masa kecik² kat mana nak cari geng. Bukan masuk sekolah lagi pun. So, dielah kawan makan 'istimewa' (kerak² pisang goreng yang mak buat - we called it that way), kawan gaduh (which always end up dgn dia menangis - aku tak dipanggil penyakat for nothing!) & kawan 'cakap²' before tido (kitaorang sort of did 'summary of the day')

As time passed by, especially bila kami menginjak ke usia keremajaan, we were not so close anymore. Yelah, she got her own life to mind, begitulah juga aku. But from time to time, we did write letters just to tanya khabar and exchange stories.

As the eldest, aku sayang semua adik² aku, walau sikit mana attention aku beri pada diaorang, walau banyak mana aku gaduh dengan diaorang, walau nampak macam tak sayang. Sebab aku dah tengok dorang membesar before my own bare eyes, buatkan susu botol dorang, basuh b***k (haha~) dan cubit + tumbuk sikit². Itu adat adik-beradik.

As for Miss S (now Mrs.A), i hope you'll be happy with the new life you'll lead. Duduk di tempat orang jaga diri. Good luck with your studies. Semoga segalanya akan berjalan seperti yang dirancang dan dikehendaki, insha Allah.

p/s: kepingin anak sedara =p 

2 comments:

Syahizwa's said...

alhamdulilah..finally, Mrs. A dapat juga visa n berada di samping suami terchenta..! :)

::aLoNGarCia:: said...

komen pertama dari syah izwa *wink2*